29 Ekim 2014 Çarşamba

İyi Bir Blog Yazarı Olmak



İyi bir blog yazıcısı olmak için öncelikleiçerikleriniz özgün olması gerekmektedir. Başka bloglardan veya sitelerden bulduğunuz bilgileri olduğu gibi kendi blogunuzda yayınlamak onların populerliğini arttır çünkü sizden önce yayın yapmış oldukları için ilgili anahtar kelimeler dahilinde Google böcekleri o siteyi ön sıralara çıkarır ve sizin sitenize gerek duyulduğunu düşünmez veya kullanıcılar sizin blogunuza girmeden önce emin olun o siteyede uğramışlardır tıpkı sizin uğradığınız gibi ve kullanıcılar o sitenin içeriğinden alıntı yapmış olduğunu görünce rakip sitenin daha original bilgiler
verdiğini düşünerek terkar o siteye yönelir.


Bakın bizim şuanda yazmış olğumuz yayın birçok web sitesinde ve blogda daha önce yayınlandı ve bizden daha ayrıntılı bilgi vermiş olabilirler biz onları okuyabiliyoruz ama kendi blogumuzu kendimiz yazıyoruz. Eğer blogunuzun kopyalanmasını istemiyorsanız sağ tuş engelleme kodunu HTML kodları arasında ilgili yere ekleyebilirsiniz biz gerek duymadık. 

Kendi Uzmanlık Alanınız Nedir ?

Blogunuzda uzmanı olduğunuz konuları ele alırsanız kullanıcıların sorularına rahatlıklar cevap verebilirsiniz.Örneğin movie maker programı ile ilgili windowsun yeni bir güncelleştirmesini yazdınız ve paylaştınız, kullanıcınız movie maker ile ilgili bir soru sordu ; sizin cevabınız ''kardeş daha önce movie maker kullanmadım ulead studio kullan'' derseniz kullanıcınız sitenize tekrar gelmemek üzere başka sitelere yönelir.

Yazı Yazmayı Seviyor Musunuz ?

Blogların temel amacı yazı yazmaktır bunun yanı sıra resim ve video paylaşabilirsiniz ancak şuanda Youtube ve benzeri siteler olduğu için video izlemek için bir blogspot adresine gelmesi pek beklenmez. Güncel yazılar yazmak sizi arama motorlarında üst sıralara çıkartır. 

Hiç Yazılmamış Yazılar Yazın.

Hiç yazılmamış bir yazıyı yazmak sizi kısa sürede olsa Google'a da üst sıralarda olmanızı sağlar. Peki bu hiç yazılmamış konuları ele almak için ne yapmak gerekir ? 
-Gazete okuyun yeni haberleri özgün dilinizle yayınlayın.
-Apple-Samsung-Renault-Opel gibi markaların sitelerinde gezinin. İngilizceniz iyi ise yabancı haberleri türkçeye çevirerek özgün bir dilinizle yayınlayın. Bu konunun takipçisi olan kullanıcıları blogunuza yönlendirmek için çok büyük bir fırsat olur.

Disiplin.

Konularınızı güncel tutarak blogunuzun populerliğini arttırın. Bunu yapabilmek için haftalık bir disipline ihtiyaç var. Sık yazı yazın blogunuzu 1 günde doldurup 4 ayda bir yayın güncellemek sizin zararınıza olur.
Share:

0 yorum:

Yorum Gönder


Yorum Kuralları

1) Lütfen aynı yorumu 2-3 kez göndermeyin.

2) Küfür veya argo, spam içeren ve konuyla alakası olmayan yorum yapmayın.

3) Yorumlarınızı düzgün bir türkçeyle yazınız

4) Youtube ve hizliresim.com haricinde yorum içi link veren yorumlar barındırılamaz, silinir.

5) Gmail hesabınız yoksa Anonimi seçerek yorum yazabilirsiniz

6) Yazdığınız yoruma cevap yazıldığında haberdar olmak için yorum formunun sağ alt köşesinde bulunan E-posta yoluyla abone ol linkine tıklayabilirsiniz.

7/24 Burdayım çekinmeyin yorum yazın.