1 Ocak 2015 Perşembe

Google Adsense - En Çok Kazandıran Diller

Google Adsense En Çok Kazandıran Diller
Google Adsense En Çok Kazandıran Diller

Google Adsense bir çok site ve blog sahibinin yegane geril kaynağı. Sitenizi ziyaret eden kullanıcıların gösterilen reklamlara tıklaması ile para kazandıran sistem kullanıcıya sunacağı reklam ile ilgili karmaşık bir algoritmaya sahip. Google Adsense algoritması kısaca kullanıcıya alakalı reklam sunma hizmeti için tasarlanmış. Bu sebeple çok aşırı durumlar olmadıkça sizin kullandığınız dil ve yaşadığınız ülke ile alakalı reklamlar görürsünüz. Farklı dillerde olan sitelerde gezinseniz dahi Google sizin hangi ülkeden geldiğinizi ve dilinizi bilerek reklamlarını sunar.

Adsense Gelirlerini Belirleyen Bir Çok Faktör Vardır. Ben Sadece Dil Üzerine Bir Yazı Hazırlamak İstedğim İçin Diğer Değişkenleri Sabit Tuttuğumu Varsayınız. 
Her ülkenin internet reklamcılığı farklı bir gelişmişlik gösterdiği için dillerine göre ve ülkelerine göre sunalan reklamlar için farklılık söz konusudur. Malesef Türkiye internet reklamcılığının pekte önem verilmediği bir ülke konumunda, bu sebeple bir çok site sahibi çok az miktarda paralar kazanmakta. Fakat diğer ülkelerde durum oldukça farklı.

Adsense kullanıcılarının tıklama başına kazandığı rakamlar farklılık gösterir ama Türkiye için ortalama kazanç 0  ile 0,15 dolar arası değişmekte. İnternet reklamcılığına önem veren bir çok ülkede ise kazançlar neredeyse bu durumun 3 ,4 katı kadar. 


Görüldüğü gibi yukarıda ki örnekte tek tıklama başına 23 dolar kazanılmış. :) Hemen heyecanlanmayın bu ütopik bir örnek. İngilizce yayın yapan bir siteniz varsa senede en fazla bir kere görebileceğiniz bir durum. Fakat Türk piyasasında asla rast gelemeyeceğiniz bir gelir olduğunu söyleyebilirim.

Gelelim Adsense reklamlarının en yüksek kazanç sağladığı ülke reklamlarına.

En Çok Kazandıran Adsense Reklamları

- İngiltere
- Amerika
- Kanada
- Avustralya

İngilizce sunulan özellikle Amerika kaynaklı Google Adsense reklamları site sahiplerinin göz bebekleridir. Blogunuzun üzerinden para kazanmak istiyorsanız tıkama başına en yüksek kazancı elde edebileceğiniz reklam çeşitleridir. Tıklama başı 0,10 dolar ile 1 dolar arası bir kazanç sağlarlar.
Tüm değişkenlerin sabit olduğu durumda  Amerika reklamları, Türk piyasasından kazanacağınız gelirim 5,6 katı kadar olmakta.

Tıklama başına en yüksek gelir sağlayan reklamlar Amerika > Kanada > İngiltere ve Avustralya olarak sayılabilir.

İngilizce Konuşulan Diller
İngilizce Konuşulan Diller 

Ana dilleri ingilizce olan bu ülkeler hariç en büyük gelir kaynağını Avrupa ülkeleri sunmakta bunlar arasında ise dört ülke öne çıkıyor.

- İspanya
- Fransa
- İtalya
- Almanya

İnternet üzerinden para kazanmak istiyorsanız ve yukarıda belirtiğim ülke dillerine hakimiyetiniz varsa aynı emekle çok daha fazla gelir elde edebilirsiniz. İngilizcenin resmi olarak 2 milyar insan üzerinde hakimiyeti olduğunu da belirtmeliyim. Yayın yaptığınız kişi aralığı çok yüksektir.

Olası Sorular : 

Farklı dilde bloguma adsense yerleştirdiğimde benim Türkiyede olmam bir sorun teşkil eder mi ?
- Hayır

Hostumun domainimin Türk firmalarından alınmış olması bir sorun teşkil eder mi ?
- Hayır
Share:

4 yorum:

  1. Merhabalar hocam. Sormak istediğim bir şey var, Türkiye üzerinden Türkçe yayın yapan bir site, diyelim ki daha çok Avrupa'da yaşayan insanlar tarafından ziyaret ediliyor. Yine kazanç düşük mü olur yoksa gösterim yapılan ülkelerin dilinde reklam gösterileceği için, o dilde yayın yapmış gibi mi kabul edilir?

    YanıtlaSil
  2. Aynı olmaz kardeşim ülkesine göre degişir

    YanıtlaSil
  3. Google adsense gerçekten internetten güzel para kazandıran sistemlerden bir tanesi verdiğiniz bilgiler için sizlere çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  4. Funtoysplanet olarak Yotube kanalımıza ingilizce videolar yapıyoruz biz bu yüzden bakalım videolarımız amerikada rağbet görecek mi

    YanıtlaSil


Yorum Kuralları

1) Lütfen aynı yorumu 2-3 kez göndermeyin.

2) Küfür veya argo, spam içeren ve konuyla alakası olmayan yorum yapmayın.

3) Yorumlarınızı düzgün bir türkçeyle yazınız

4) Youtube ve hizliresim.com haricinde yorum içi link veren yorumlar barındırılamaz, silinir.

5) Gmail hesabınız yoksa Anonimi seçerek yorum yazabilirsiniz

6) Yazdığınız yoruma cevap yazıldığında haberdar olmak için yorum formunun sağ alt köşesinde bulunan E-posta yoluyla abone ol linkine tıklayabilirsiniz.

7/24 Burdayım çekinmeyin yorum yazın.