27 Aralık 2014 Cumartesi

Crack Nasıl Yapılır (Resimli Anlatım)


Crack Nasıl Yapılır (Resimli Anlatım)


Orjinal oyun aldığımızda crack yapmak gibi bir ihtiyacımız yoktur. Ama eğer sahte oyun alırsak  veya internetten indirirsek (ikisi de ülkemizde çok yaygın bir olaydır :) Crack yapmamız gerekmektedir. Peki nasıl yapılır bu crack beraber göz atalım. Aslında çok kolay bir iş olmasına rağmen yeni kullanıcıların bu konuda bilgisi olmayabilir. Crack işte böyle yapılır.



Öncelikle oyunu kurmamız gerekiyor. Oyunu bilgisayarımıza yükledikten sonra crack işlemine geçebiliriz. Çünkü oyunun program files içinde olması gerekiyor. Tabii başka bir yere kurmadıysanız. Eğer kurulum sırasnda hiç bir ayarı değiştirmediyseniz kurulum şuraya yapılır.

Bilgisayar/Yereldisk (C:)/Program Files/(Genelde Oyunun Firmasının Adı)/Oyunun Adı

Oyunumuzun Kurulumunu yaptığımızı farz edelim. Daha sonra oyunu CD olarak aldıysak CD'nin içindeki Crack dosyasını açıyoruz. Eğer internetten indirdiyseniz  indirdiğiniz dosyanın içinde Crack yer almalıdır. İndirdiğiniz dosya iso. dosyası ise Bilgisayar'a girin ve orada görünen oyunun CD'sine sağ tıklayıp aç deyin.  Eğer Cd'nin veya klasörün içinde Carck dosyası yoksa internetten arayıp indirmeyi deneyin. Daha sonra crack dosyasını bulduktan sonra işimize başlayabiliriz ama LÜTFEN SADECE RESİMLERE BAKMAYIN YAZILARI DA OKUYUNYOKSA HATA YAPABİLİRSİNİZ.

 1) CD'deki veya indirdiğiniz klasördeki Crack dosyasını açıyoruz. SKIDROW olarak'da geçer.


2.) İçinde belki bir belkide birden fazla dosya bulunuyor olabilir. Bu resim temsilidir. Sizdekilerde "mb_wfas" yazmaz.







3.) İçindeki BÜTÜN dosyaları kopyalıyoruz. İster not defteri olsun ister başka bir şey olsun hepsini kopyalamazsak çalışmayabilir.

4.) Masaüstündeki oyunun kısayoluna sağ tıklayarak "Dosya  konumunu aç" diyoruz. (xp'de "Hedef Bul" yazar) .
Eğer kısayol oluşmamışsa oyunu kurduğumuz klasörü kendimiz açmalıyız. Bu klasör kurulum sırasında hiç bir ayarlama yapmadıysanız (Bilgisayar > Yereldisk (C:) > Program Files > (Genelde Oyunun Firmasının Adı) > Oyunun Adı) gibi bir adrese kurulur. Burayı açmalısınız.

5.) Açılan klasör oyunun asıl bilgilerinin bulunduğu bölümdür. Burada kopyaladığımız dosyanın aynısını görmemiz mümkün. Bu klasörü açtıktan sonra Yapıştır diyoruz.

6.) Karşımıza böyle bir uyarı çıkacak. "KOPYALA VE DEĞİŞTİR" diyoruz.  Böylece işlem tamamlanıyor.

7.) Daha sonra asıl uygulamaya sağ tıklayarak "Kısayol oluştur" diyebiliriz. Bu kısayolu da masaüstüne attığımızda  oyunumuzu masaüstünden çalıştırmamız mümkün hale gelecektir. Kısaca sağ tıkladıktan sonra "Gönder > Masaüstü" de diyebilirsiniz.

Her türlü oyunun Crak'ini bu şekilde yapabilirsiniz. Soru veya sorunlarınızı yorum atabilirsiniz.
Share:

0 yorum:

Yorum Gönder


Yorum Kuralları

1) Lütfen aynı yorumu 2-3 kez göndermeyin.

2) Küfür veya argo, spam içeren ve konuyla alakası olmayan yorum yapmayın.

3) Yorumlarınızı düzgün bir türkçeyle yazınız

4) Youtube ve hizliresim.com haricinde yorum içi link veren yorumlar barındırılamaz, silinir.

5) Gmail hesabınız yoksa Anonimi seçerek yorum yazabilirsiniz

6) Yazdığınız yoruma cevap yazıldığında haberdar olmak için yorum formunun sağ alt köşesinde bulunan E-posta yoluyla abone ol linkine tıklayabilirsiniz.

7/24 Burdayım çekinmeyin yorum yazın.