23 Ekim 2014 Perşembe

Komik yazılı tişörtler

Bir süredir, özellikle yaz aylarında, sıklıkla, genç yaşlı, kadın erkek, herkesin sırtında görmeye alışık olduğumuz tişörtler, bir billboard, bir resim tuvali, bir mesaj panosu, şekline dönüştü. Çok hoş tasarımlı, çok esprili, bazen çok muzur, bazan siyasi, bazen sosyal mesaj veren bu tişörtler, hayata ve insanlara, açıkçası bir renk kattı. Kişiye özel tasarımları da olan, kişisel size özel mesajlar da yazdırabileceğiniz, bu tişörtler, diyeceğini diyemeyen, aşkını söyleyemeyen, söyleyebilse de, farklı, yada esprili bir şekilde söylemek isteyen kişilere de, bir çare oldu. Bu işin, artık bir sektör olduğunu hisseden, gören ya da, umut eden, bir takım yatırımcılarda, bu işe girişmeye karar verdiler ve bir anda piyasada ve etrafta, bu tür tişörtleri üreten, satan, onlarca, yüzlerce firma ve mağaza türeyiverdi. Bunların arasında, bu işe gerçekten profesyonel şekilde yaklaşan, tasarım ve üretimleri ile, fark yaratmayı hedefleyen ve bunu başaran ya da başarabilecek firmaların başında da, interneti çok iyi kullanan yatırımcılardan Markafoni kurucularından, Sina Afra, Tolga Tatari, Ahmet Emre Sarı'nın yanısıra, yemeksepeti.com'un yaratıcısı, Nevzat Aydın ve mynet'in kurucusu Emre Kurttepeli'nin kurucuları arasında bulunan  goboti.com'da vardı. Vardı diyoruz, çünkü vardı, artık yok. Kapandı. Şimdi niye kapandı, neden kapandı, acaba ortaklarmı anlaşamadı, biri bi diğerine madikmi atmaya çalıştı, aralarında ne huysuzluk çıktı, adamların karılarımı anlaşamadı, bilemiyoruz. Sonuç olarak, olmadı yani, kapandı. Üzüldük. Şu anda hale hazırda, bu tür tasarım tişörtler üreten, satan, satabilen, firmalar hala var ve hala iyi şeyler üretmeye ve satabilme mücadelesine devam ediyorlar. Umarız, hayatımıza renk, espri, zeka, farklılık katan, bu tişörtler ve bu tişörtleri giyenler çoğalır ve kalan sağlar da, bizim olmaya devam ederler.
Aşağıda, bu tişörtler üzerinde gördüğümüz, yazı ve sloganlardan bazılarını sizlerle paylaşalım.


  1. Türkçeyi koruma ve doğru kullanma kanununa OKEY.
  2. Deliyi adam edemem ama adamı deli ederim.
  3. Bu aralar 3 kişi takılıyoruz. Ben, keyfim, kahyası.
  4. Bayandan az kullanılmış 2. el temiz erkek 87 model gönül yarası yoktur. 
  5. Beni giymek kot ister.
  6. Ben çapkın değilim, sadece doğru kadını arıyorum.
  7. Önde: Beni beğendi isen arkaya bak. Arkada : Baktı salak
  8. Ben şizofren değiliz.
  9. Rakı is the answer but i don't remenber the question.
  10. Ölürsem kabrime gelme sıkışırız.
Daha binlercesi, on binlercesi var. Bununla beraber, sadece esprili sözler içeren değil, çok güzel grafik çalışmalar da, taşıyan, bir sürü harika tişört, insanların beğenilerine sunuluyor. Sizede, sizi en iyi ifade ettiğini düşündüğünüz, bir yada birkaç tanesini alıp, giymek ve ortalıkta salınmak kalıyor. Umarız, bundan sonra, bu sektörde de, işini gereği gibi yapan firmalar piyasaya çıkar ve kalıcı olabilirler. .


Share:

0 yorum:

Yorum Gönder


Yorum Kuralları

1) Lütfen aynı yorumu 2-3 kez göndermeyin.

2) Küfür veya argo, spam içeren ve konuyla alakası olmayan yorum yapmayın.

3) Yorumlarınızı düzgün bir türkçeyle yazınız

4) Youtube ve hizliresim.com haricinde yorum içi link veren yorumlar barındırılamaz, silinir.

5) Gmail hesabınız yoksa Anonimi seçerek yorum yazabilirsiniz

6) Yazdığınız yoruma cevap yazıldığında haberdar olmak için yorum formunun sağ alt köşesinde bulunan E-posta yoluyla abone ol linkine tıklayabilirsiniz.

7/24 Burdayım çekinmeyin yorum yazın.