20 Temmuz 2014 Pazar

Neden blogunuz ile kazanamıyorsunuz?

İnternet dünyası artık düşündüğümüzden çok daha büyük fakat bu büyüklük sizin gözünüzü korkutmasın. Nitekim internet her büyüdüğünde içerisinde para kazanmak için biraz daha fazlası fırsatı bulabilmek mümkün oluyor. Genellikle şöyle bir baktığımızda herkes blogu ile para kazanmak istiyor fakat bunu gerçek anlamda başarabilenlerin sayısı bir hayli sınırlı. Peki, neden blogunuz ile para kazanamıyorsunuz? Bunun aslında en önemli sebebi kim olduğunuz ve ne yazdığınızdır. Eğer gerçekten blogunuzu ileriye taşıyacak içerikler üretemiyorsanız ve bunları düzenli aralıklar ile yayınlayamıyorsanız merak etmeyin, web siteniz daha uzun bir süre kazandırmayacaktır. Bunun yanı sıra şu üç önemli altın adımı atladığınızdan emin olun

1- Doğru zamanı bekleyin (Zor da olsa)

Her blogun açılış hedefi veya amacı hemen hemen aynıdır. Blogunuz içerisindeki içerikleri onlarca insanlar okuyacak ve sizler de kazanacaksınızdır. Hatta düşünsenize belki bir gün blogunuz size o kadar kazandıracaktır ki sıkıcı işinizden bile kurtulabileceksinizdir.
Heyecan verici duruyor değil mi? Fakat bunun için öncelikle blogunuzun gerekli yeterliliğe ulaşmasını beklemek şart. Başarıya ulaşmış ve gerçek manada kazandıran bloglarımın tamamını uzun zaman periyotları içerisinde elde ettim. (2 yıl gibi) Bloglar da çocuklara benzer emeklemelerinin ve hatta yürüyüp koşmalarının ayrı ayrı zamanı vardır. Bunun için ne kadar çok beklerseniz blogunuzun başarılı olma ihtimali de o kadar yüksek olacaktır.

2-Blogunuzun değerleri için çalışmalar yapın

Aslında bir blogcu için blogun maddi kazanç sağlamasına yardımcı olan Alexa değeri ve PR rank’i gibi değerleri geliştirmeyi ve hatta bunlarla uğraşmayı ben hiç sevmem, muhtemelen sen de sevmiyorsundur, fakat maalesef internet dünyası yazının başında da söylediğimiz gibi artık çok büyük.
Bu nedenle elinizden geldiğince çok sitenizin değerleri üzerine de çalışmalar gerçekleştirmelisiniz. Unutmayın ki eskiden blogculuk sadece blogunuz için harika bir yazı yazıp “Yayınla” butonuna basmaktan ibaretti. Şimdi ise artık bundan çok daha fazlasını yapmanız gerekiyor.

3-Content is King (İçerik Kraldır)

Yabancı medya da ve özellikle blogging alanında çok fazla kullanılan bir terim de içeriğin kral olduğu ve sonuna kadar doğru olduğu temel esastır. Her yazınız için Google ve SEO değeri düşünürseniz sadece başarılı olursunuz fakat her yazınız için ziyaretçinizin bu yazıdan ne alacağı ve gideceği ile birlikte düşünerek yazarsanız o zaman sürekli olarak başarılı olursunuz.
Blogculuğun ilk yıllarında ben de geliştirilmiş içerik hazırlarken sıkılıyordum fakat unutmayın ki bir sayfaya girdiğinizde o sayfa size gerçekten bir şeyler katıyorsa o zaman hedefine ulaşmış demektir. Umarım, bu sayfa hedefine ulaşmıştır.

Kaynak: Burak Göç

Share:

1 yorum:

  1. Yazıya link ve kaynak verme inceliğini gösterdiğiniz için teşekkürler.

    YanıtlaSil


Yorum Kuralları

1) Lütfen aynı yorumu 2-3 kez göndermeyin.

2) Küfür veya argo, spam içeren ve konuyla alakası olmayan yorum yapmayın.

3) Yorumlarınızı düzgün bir türkçeyle yazınız

4) Youtube ve hizliresim.com haricinde yorum içi link veren yorumlar barındırılamaz, silinir.

5) Gmail hesabınız yoksa Anonimi seçerek yorum yazabilirsiniz

6) Yazdığınız yoruma cevap yazıldığında haberdar olmak için yorum formunun sağ alt köşesinde bulunan E-posta yoluyla abone ol linkine tıklayabilirsiniz.

7/24 Burdayım çekinmeyin yorum yazın.