Bugüne kadar aklınızın bir köşesinde hep bulunan ama bir türlü icraata geçiremediğiniz kişisel blogunuzu başlatma fikrini hayata geçirmeniz için en önemli nedenleri sizinle paylaşacağım.
Eğer hali hazırda blog yazıyorsanız ne güzel. Belki paylaşacağım bazı nedenler kişisel blogunuza daha fazla önem vermeniz gerektiğini hatırlatacak. Ancak şu ana kadar kişisel bir blogunuz olmadıysa, belki de blog yazmaya başlamanıza bu nedenler aracı olacak.
Herkes Kişisel Blog Yazmalı mı?
Kişisel blog yazmaya başlamak herkes için doğru bir adım mıdır sorusu ile başlamak aslında doğru olan. Herkes kişisel blog yazabilir, ancak yazabiliyorum diye blog tutmaya başlamak bence doğru değil.
Çok kişisel, bugün şunu bunu yaptım tarzı kişisel bloglardan bahsetmiyorum. Kişisel blog da olsa, ilgi alanınıza yönelik, belirli bir kategori altında yazılar yazdığınız, kişisel markanıza katkısı olacak bir kişisel blog bahsettiğim.
Kişisel Blog Yazmaya Başlamanız İçin 10 Neden
- Bilginizi Paylaşmak:
Bilgi paylaştıkça çoğalır. Bilginizi paylaşarak birçok kişiye yol gösteriyor olacaksınız. Ayrıca bilgili olduğunuzu ispatlamak birçok anlamda işinize yarayacaktır.
- Çevre Edinmek (Networking):
Blog yazarak birçok kişiyle tanışma şansınız var. Hem blogger’lar arasından, hem de şans eseri yazınızı okuyacak birçok okuyucunuz arasından farklı sektörlerde, farklı konumlarda birçok değerli insanı networkünüze ekleyebilirsiniz.
- İş Bağlantıları Kurmak ya da İş Bulmak:
Kaliteli bir kişisel blog yazmanın gerek iş arayanlar gerekse iş bağlantıları kurmak isteyenler için faydaları saymakla bitmez. Alanında ses getiren bir blog, sizin işe değil, işin size gelmesini bile sağlayabilir.
- Sadık bir Takipçi Topluluğu Oluşturmak:
Yazdıklarınızı düzenli okuyan, sosyal medyada ve çevresinde paylaşan, paylaşımlarınıza değer veren sadık bir takipçi topluluğu oluşturabilirsiniz. Bunun iş hayatında önemi tartışılmaz büyüktür.
- Takipçilerin Fikirlerini Öğrenmek:
Takipçilerinizin ve okuyucularınızın fikirleri birçok konuda size yol gösterebilir. Yaptıkları yorumlar, hangi yazılarınızı daha çok paylaştıkları, hangi kelimelerle arama yaptıkları gibi birçok farklı kriterde takipçileriniz size fikir verecektir.
- Kendini İfade Etmek:
Kendini ifade etmek kavramı, sadece kendini ifade etmek için yazmaktan, hakkınızda çıkan olumsuz bir habere cevap hakkınızı kullanmaya kadar gidebilir. Kendinizi ifade etmek istediğinizde, kişisel blogunuz, sesinizi duyurabileceğiniz çok önemli bir araç olabilir.
- Para Kazanmak:
Blog yazarak para kazanmakta ayıp ya da yanlış hiçbirşey yok. Blog yazmak bir ek gelir, hatta ana geliriniz olarak emeğinizi mükafatlandırabilir.
- Kişisel Markanızı Oluşturmak/Geliştirmek:
İnternet çağında, kişisel markanızı oluşturmak için atabileceğiniz en önemli adımlardan birisi kişisel blog yazmaya başlamanız olabilir. Kişisel blogunuz sayesinde birçok yeni sadık takipçiye ulaşabilir ve kişisel markanızın gelişiminde okuyucularınızdan destek alabilirsiniz.
- Otorite Olmak:
Sadece kişisel blog yazarak bir sektörde ya da konuda otorite olmak pek de kolay değil. Ancak bir alanda otorite olabilmek için takip edeceğiniz uzun yolda en önemli faktörlerden birisi kişisel blogunuz olması ve bu kişisel blogda sektörde ses getirecek yazılar yazmanız.
- Fark Yaratmak:
Kişisel blogunuzu kendiniz çıkardığınız bir gazete gibi düşünebilirsiniz. Çalıştığınız sektörde gerçekten fark yaratmak için fikirlerinizi paylaşabileceğiniz ve sadece sizin istediğiniz yazıların olacağı bir platform birçok anlamda işinize yarayabilir.
Kişisel Blog Yazmakta Hedefiniz Ne?
Herşeyden önce, her işte olduğu gibi hedefinizi belirleyin. Hedefsiz yola çıkarsanız ne sürekli yazabilirsiniz blogunuzu ne de başarılı olursunuz.
Blog Yazmaya Vaktiniz Yok
Kişisel blog yazmayan birçok kişinin ortak bahanesi zaman sorunu. Kişisel blogda yazdıklarınıza akademik bir komite tarafından not verilmeyecek. Bazen çok kısa sürede bile bir blog yazısı yazabilirsiniz.
Her yazınız uzun olmak zorunda değil. Sosyal medyadaki gibi kısa paylaşımlarbile yapabilirsiniz. Sonuçta sizi kimse yargılamayacak. Önemli olan yazdıklarınızın uzunluğu değil, kalitesi.
Herşeye rağmen bir hevesle kişisel blog yazmaya başlayıp yarım bırakacaksanız, hiç başlamamanız daha doğru olabilir. Bu kararı ancak kendiniz verebilirsiniz.
Kişisel blog yazmaya başlama fikri uzun zamandır aklınızın bir köşesinde ise ve artık başlamak için bir bahaneniz yoksa, harekete geçmek için geç kalmayın derim.
Kaynak: Ahmetkirtok
Kaynak: Ahmetkirtok
0 yorum:
Yorum Gönder
Yorum Kuralları
1) Lütfen aynı yorumu 2-3 kez göndermeyin.
2) Küfür veya argo, spam içeren ve konuyla alakası olmayan yorum yapmayın.
3) Yorumlarınızı düzgün bir türkçeyle yazınız
4) Youtube ve hizliresim.com haricinde yorum içi link veren yorumlar barındırılamaz, silinir.
5) Gmail hesabınız yoksa Anonimi seçerek yorum yazabilirsiniz
6) Yazdığınız yoruma cevap yazıldığında haberdar olmak için yorum formunun sağ alt köşesinde bulunan E-posta yoluyla abone ol linkine tıklayabilirsiniz.
7/24 Burdayım çekinmeyin yorum yazın.