9 Haziran 2014 Pazartesi

Dünyanın En Çok Para Kazanan Web Siteleri



1) Google: www.google.com üzerinden hizmet vermekte olan google Larry Page ve Sergey Brin tarafından kuruldu. Yıllık 21 milyar dolar gelir elde ederek listenin en başında yer alıyor. Google’ın saniyelik kazancı 621 USD olarak belirtilmekte. Google, İnternet reklamları öncelikli olmak üzere, Google + sosyal medya hizmeti, teknolojik ürünler ile ilgili her sektörde mutlaka yatırım yapmakta
2) Amazon: www.amazon.com web sitesi üzerinden yayın yapan Amerika Birleşik Devletleri menşeili bu şirket e-ticaret alt sektöründe hizmet vermektedir. 19,5 milyar dolar yıllık gelire sahip olan Amazon Inc., Jeff Bezos tarafından kurulan şirket bugün alıcı ve satıcıları buluşturan dünyanın en büyük alışveriş sitesiolarak tabir ediliyor. Bu sitede giyim eşyalarından tutun da motosiklete kadar; balık oltasından tutun da makineli tüfeğe kadar her türlü tüketim malzemesini bulabilirsiniz.
3) Yahoo: www.yahoo.com üzerinden yayın yapan Yahoo, Jerry Yang ve David Filo tarafından kuruldu.Dünyanın ilk arama motorlarından birisi olan Yahoo, daha sonra ücretsiz mail servisi ve hosting dağıtmaya başladı. Çoğu internet kullanıcısının yakından tanıdığı Yahoo, gelirlerinin çoğunu internet reklamları üzerinden elde etmekte. Yıllık 7,2 milyar Dolar gelire sahip olan Yahoo bir saniyede 228 dolar para kazanıyor. Geçtiğimiz aylarda maddi anlamda güç kaybettiği şeklinde haberlerimizde yer verdiğimiz Yahoo özellikle değişen CEO’su ile 2013 yılının ilk çeyreğinde toparlanma çabasına girdi.
4) eBay: www.ebay.com web sitesi üzerinden yayın yapan eBay 1999 yılında Pierre Omidyar tarafından Amerika Birleşik Devletleri’nde kuruldu. İlk aşamada depo ve tedarik sistemiyle satış yapan şirket. İnternet teknolojilerinin giderek hız kazanmasına paralel olarak web sitesi üzerinden hizmet vermeye başladı. Yıllık 6,3 milyar USD kazanç sağlayan site 32 farklı ülkede değişik isimlerle hizmet veremeyi sürdürmekte. Elektronik, kişisel bakım, otomobil, giyim, oyuncak, sanat eseri gibi öznel üzünler satarken aynı zamanda tatil, tamir, turizm hizmetleri gibi nesnel hizmetler satarak gelirlerinin büyük kısmını elde ediyor.Türkiye’de hepsiburada.com web sitesi üzerinden hizmet veren eBay dünyanın en çok kazanan ikinci alışveriş sitesi olma özelliğine sahip.
5) MSN / Live: Nathan Myhrvold tarafından kuırulan ve www.live.com web sitesi üzerinden hizmet veren MSN, ücretsiz mail servisi olarak dünyanın en çok kazanan şirketlerinden birisi. Microsoft tarafından satın alınan bu şirket özellikle reklam satışlarından yılda 3,4 milyar dolar gelir sağlıyor. Hotmail, Outlook, Messenger gibi hizmetleride bünyesinde barındıran şirket Microsoft’un sanal dünya da en çok gelir getiren kolu.
6) PayPal: www.paypal.com sitesi üzerinden ulaşabileceğiniz PayPal, Max Levchin, Peter Thiel, Luke Nosek isimli 3 bankacı tarafından kuruldu. İnternet üzerinden güvenli ve alternatif ödeme metodları üzerinde hizmet veren PayPal kredi kartı bilgilerinizi kullanmadan güvenli alışveriş yapabilmenize olanak sağlıyor. Özellikle ABD, Avrupa ve ülkemizde tercih edilen ve kullanılan ödeme yöntemlerinden birisi olan PayPal‘ın bir yıllık geliri 2,2 milyar dolar olarak göze çarpmakta. PayPal aracılığıyla üye olan üyeler diğer tüm üyeler ile karşılıklı para alışverişinde bulunabiliyorlar.
7) iTunes: Apple şirketinin bir kolu olan ve www.itunes.com web sitesi üzerinden hizmet veren iTunes,Apple şirketi tarafından üretilen iPhone, iPad, iMac, iPod cihazlarında kullanılan iOS işletim sistemi için uygulama satan bir mağaza olarak internet sektöründe yeralmaktadır. Akıllı telefon üreticileri arasında uygulama satan mağazalardan en büyüğü olan iTunes Jeff Robbin tarafından kuruldu. Uygulama geliştiricileri bünyesinde toplayan ve 300 milyonun üzerinde uygulama ile 2012 yılı sonu itibariyle 2 milyar dolar gelir elde eden iTunes, yalnızca uygulama satmakla kalmıyor, aynı zamanda şarkı satışlarıyla da biliniyor.
8) Reuters: Marshal Vace tarafından kurulan Reuters, özellikle iş ve finans haberlerini yayınlayan bir web sitesi olarak hizmet vermekte. Reuters haber ajansı gibi alt kolları da bulunan Reuters 24 saat boyunca dünyadan ekonomi haberlerini ekranlarınıza getirmekte. Yıllık 1,8 milyar dolar kazanç sağlayan web sitesinin temel kazancını reklam ve tanıtımlar oluşturuyor. Ayrıca dünyanın her yerindeki diğer haber ajanslarına haber satıyor. www.reuters.com web sitesi üzerinden yayın yapan şirket dünyanın en başarılı haber ajanslarından birisi olarak söylenebilir.
9) Priceline: www.priceline.com üzerinden yayın yapan şirket, Turizm sektörüiçesirinde online olarak otel rezervasyonu yaptırabileceğiniz bir platform olmakta. Dünyanın her yerinden binlerce otel alternatifini bünyesinde barındıran Priceline’ın çalışma mantığı şöyle: Siz kendi fiyatınızı belirleyip otellere teklifte bulunuyorsunuz. Oteller bu teklifi kabul ettiklerinde belirlemiş olduğunuz fiyat ve şartlar üzerinden gidip konaklayabilirsiniz. Jesse Fink tarafından kurulan bu web sitesi yıllık 1,8 milyar dolar gelir kazanıyor.
10) ExpediaYıllık 1,6 milyar USD geliriyle web üzerinden Turizm sektöründe aracılık yapan bu şirket Added Mark Schroeder tarafından kuruldu. Turizm sektörü içerisinde akılınıza ne geliyorsa, ulaşım, konaklama, yeme-içme, hediyelik eşya gibi birçok alternatifin satış ve aracılığını yapan şirketwww.expedia.com adresi üzerinden yayın yapmakta. Microsoft tarafından geçtiğimiz yıllarda satın alınan şirket dünyanın en gelişmiş turizm aracı kuruluşlarından birisi oalrak biliniyor. Çalışma mantığı; an itibariyle kampanya yapan turizm işletmelerinin tekliflerini üyelerine ileterek faydalanmalarını ve rezervasyon yapmalarını sağlaması.

Kaynak:
ozsebilisim.com
Share:

0 yorum:

Yorum Gönder


Yorum Kuralları

1) Lütfen aynı yorumu 2-3 kez göndermeyin.

2) Küfür veya argo, spam içeren ve konuyla alakası olmayan yorum yapmayın.

3) Yorumlarınızı düzgün bir türkçeyle yazınız

4) Youtube ve hizliresim.com haricinde yorum içi link veren yorumlar barındırılamaz, silinir.

5) Gmail hesabınız yoksa Anonimi seçerek yorum yazabilirsiniz

6) Yazdığınız yoruma cevap yazıldığında haberdar olmak için yorum formunun sağ alt köşesinde bulunan E-posta yoluyla abone ol linkine tıklayabilirsiniz.

7/24 Burdayım çekinmeyin yorum yazın.