1-) Yaptığınız işi sevin!
Yalnızca Blog Yazarlığının değil yazarlığın temel kuralı yazmayı sevmektir. Yazı yazmayı sevmiyorsanız bırakın bir blog yazmayı bir sayfaya bir paragraf yazı yazmak dahi sıkıcı gelecektir.Yazı yazmayı sevenlerin ilerleyebileceği bir mecradır. Okumayı da sevmelisiniz. Yalnızca yazmak ile blog yazarlığı yürütülemez. Okumadan olmuyor maalesef. Okudukça kendinizi geliştireceksiniz , kendinizi geliştirdikçe blogunuz gelişecektir. Okumaktan kasıt kitap kadar diğer bloglar ve internette geçirdiğiniz faydalı zamanlardır. Facebook ve twitter'da harcadığınız zamanların üçte birini faydalı yazılar okuyarak değerlendirebilirsiniz.
2-)Başarının verdiği mutluluk!
Blog Yazarlığına başladığınız zamanlarda başarısızlık sizin yakanızı bırakmayacaktır. Başarının sırrı sürek avıdır. Başarısızlıklarınızın üstüne giderek başarının bir bacağından yakalamış olursunuz. Israrla bir kaç okuyucunuzu dikkate alarak yazılarınızı yayınlayın emin olun ki bir süre sonra okur sayınızın arttığını göreceksiniz. Diğer blog yazarları tarafından da fark edileceksiniz ve o zaman yaptığınız işte başarılı olmanın verdiği mutluluk ile daha cesaretli olacak ve daha iyi işlere imza atacaksınız.
3-)Kısa vadeli hedefler belirleyin!
Blogunuz için kısa vadeli hedefler belirleyerek blogunuza ve kendinize olan güveninizi arttırabilirsiniz. Blogunuza 100 makale girdiğinizde bunu okurlarınızla paylaşabilirsiniz. 1 yılı doldurduğunuzda bir çekiliş ile sizi bir yıldır takip eden okurlarınıza küçük bir ödül takdim edebilirsiniz. Bu sayede blogunuza bir güzellik yapmış olursunuz ki bu da sizi fazlasıyla motive edecektir.İş Dünyasının altın kurallarından birisi hedef belirlemektir. Kendinize mutlaka bir hedef belirleyin.
4-) Bilgili Blog Yazarlarından tavsiyeler alın!
Etrafınızda mutlaka blog yazarlarığı konusunda rüştünü ispatlamış bir blog yazarı vardır. İletişime geçin ve kendi blogunuzu ona gösterin. Blogunuzu bilgili bir blog yazarı olarak değerlendirmesini isteyin. Hiç bir blog yazarı sizi eleştirmeyecektir. Eleştirileri olsa bilr bunları sizin faydanıza olacak eleştirilerdir. Size hangi yolları izlemeniz gerektiğini söyleyecek ve hali hazırda bulunduğunuz konumda neler yapmanız hususunda bilgiler verecektir. Bir blog yazarından tavsiyeler almak fikir ufkunuzu açacak ve yaptığı yapıcı eleştiriler daha iyi olmanızı sağlayacaktır.
5-)Diyet motivasyon taktiği
Diyet yapanlara diyetisyenler tarafından bir taktik verilir. Kilolu bir bireyin canı bir şeyler yemek istediğinde aynanın karşısına geçip kendisine bakması yada daha fazla kilolu olduğu zamanlara ait bir resmi incelemesi söylenir. Bu sayede yemekten vazgeçecektir. Bu taktiği blogunuz için kullanabilirsiniz. Blog yazmaya başladınız ve bir süre sıkılmaya,bunalmaya başladınız o vakit hemen dönüp eski yazılarınızı okuyun. Eminim ki eski yazılarınızı okuduğunuzda bu yazıları yazdığınız için kendinize olan güveniniz artacak ve yeni yazılar için fikirler edineceksiniz. Blogunuzu ilk açtığınız zamanlardaki ziyaretçi sayınız ile şuan ki ziyaretçi sayınızı karşılaştırın mutlaka aradaki bariz farkı göreceksiniz.
KAYNAK:
HARUNLOG.BLOGSPOT.COM
0 yorum:
Yorum Gönder
Yorum Kuralları
1) Lütfen aynı yorumu 2-3 kez göndermeyin.
2) Küfür veya argo, spam içeren ve konuyla alakası olmayan yorum yapmayın.
3) Yorumlarınızı düzgün bir türkçeyle yazınız
4) Youtube ve hizliresim.com haricinde yorum içi link veren yorumlar barındırılamaz, silinir.
5) Gmail hesabınız yoksa Anonimi seçerek yorum yazabilirsiniz
6) Yazdığınız yoruma cevap yazıldığında haberdar olmak için yorum formunun sağ alt köşesinde bulunan E-posta yoluyla abone ol linkine tıklayabilirsiniz.
7/24 Burdayım çekinmeyin yorum yazın.