31 Mayıs 2014 Cumartesi

Meksika - Cancun


Eskiden Mayaların oturduğu yöreyi Incidents of Travel in Yucatan (1843; Yucatán Gezisi Serüvenleri) adlı klasik yapıtlarında anlatan ABD'li kaşif John Lloyd Stephens ile İngiliz kaşif Frederick Catherwood, buraya Maya dilinde “Gökkuşağının Sonundaki Gemi” anlamına gelen Cancúne adını verdiler. Uzun yıllar 100 kadar Mayanın oturduğu, balıkçılık ve toplayıcılıkla geçinen ufak bir köy olarak kalan yerleşme, 1970'te, Meksikahükümetinin özel sektörle birlikte bilgisayarla yürüttüğü üç yıllık bir araştırma sonucunda, uluslararası tatil bölgesi olmaya uygun yer olarak seçildi.
Bütünüyle yeni bir kent ve tatil yeri oluşturma girişimi, 10 yıl içinde dünyanın her köşesinden başlayan düzenli turist akınıyla büyük ölçüde başarıya ulaştı. Buna karşılık baş gösteren ciddi konut sıkıntısı tam anlamıyla giderilemedi. Konut sıkıntısının ağırlığını duyurduğu Cancún kentinde 30 bin kadar işçi ilkel kulübelerde oturmaktadır.
Meksika - Cancun

Share:

0 yorum:

Yorum Gönder


Yorum Kuralları

1) Lütfen aynı yorumu 2-3 kez göndermeyin.

2) Küfür veya argo, spam içeren ve konuyla alakası olmayan yorum yapmayın.

3) Yorumlarınızı düzgün bir türkçeyle yazınız

4) Youtube ve hizliresim.com haricinde yorum içi link veren yorumlar barındırılamaz, silinir.

5) Gmail hesabınız yoksa Anonimi seçerek yorum yazabilirsiniz

6) Yazdığınız yoruma cevap yazıldığında haberdar olmak için yorum formunun sağ alt köşesinde bulunan E-posta yoluyla abone ol linkine tıklayabilirsiniz.

7/24 Burdayım çekinmeyin yorum yazın.